93 268 26 31 ·
Assessorament en benestar animal en granges, escorxadors i transport
Espècies porcina, bovina i ovina
El benestar animal en la producció de carn

Actualment, el benestar animal s’ha convertit en un tema important per als consumidors que exigeixen garanties en aquesta matèria.

SOLISSA i el benestar animal

SOLISSA ofereix un assessorament en matèria de benestar animal, amb l’objectiu que les granges d’engreix, els escorxadors i el transport treballin per a una millora continua en aquesta matèria, assolint nivells superiors als marcats per la normativa.

Els tècnics de SOLISSA revisen l’esquema de benestar animal a l’escorxador basat en el model europeu del Welfare Quality, que inclou des de l’avaluació de paràmetres com el transport de l’animal, la descàrrega, l’allotjament, l’atordiment, fins a l’avaluació final de la canal. També es miren el Reglamento Técnico de Bienestar Animal y Bioseguridad, Interporc Animal Welfare Spain (IAWS).

Addicionalment, SOLISSA revisa contra un esquema de benestar animal a granja i transport basat en el model britànic dels estàndards Red tractor, que inclou des de l’avaluació de les instal·lacions, personal, bioseguretat, pla d’alimentació i sanitat animal, pla de DDD i altres indicadors fins a la descàrrega dels animals a l’escorxador.
Objectius de l’assessoria

L’objectiu de l’assessorament en benestar animal és poder revisar que les empreses compleixen els requisits més exigents de la normativa en aquesta matèria.

Aquesta revisió inclou les tres etapes del procés productiu:

  • Avaluació de les granges d’engreix dels animals
  • Transport dels animals a l’escorxador
  • La seva descàrrega, allotjament i sacrifici.
Els tècnics de SOLISSA, formats en aquesta matèria, realitzaran tot el procés d’assessorament de cadascuna de les etapes, en les quals s’avaluaran els diferents paràmetres fixats en els esquemes de benestar animal a granja, transport i escorxador. 

Per rebre més informació sobre aquest servei, podeu contactar-nos a: 
serveis@solissa.es