Revisió i actualització APPCC i prerequisits d'higiene
Per garantir i millorar de forma contínua la seguretat dels aliments, és essencial la instauració d’un sistema d’autocontrol dins les empreses del sector carni.
Tal com es defineix a la normativa europea, les empreses alimentàries han de complir una sèrie de requisits generals i específics en relació a la higiene, i caldrà per tant, aplicar un procediment documentat basat en els principis de l’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC), per garantir la seguretat del productes carnis.
SOLISSA ofereix el servei d’assessorament continu en matèria de Seguretat Alimentària per a la revisió i verificació del compliment de la legislació europea, basat en un assessorament amb visites enfocades a la comprovació de la correcta aplicació dels diferents requisits necessaris per a la implantació d’un sistema de control de l’APPCC.
Què inclou?
- Redacció, implantació i verificació del sistema APPCC.
- Elaboració i revisió de les fitxes específiques de producte.
- Elaboració diagrama de flux (representació esquemàtica de les diferents fases de processat dins l’empresa).
- Anàlisi dels possibles perills i determinació de les mesures preventives pertinents.
- Definició dels límits crítics i possibles mesures correctores.
Prerequisits:
- Pla neteja i desinfecció
- Pla control de plagues
- Pla control de l’aigua
- Pla formació personal
- Pla traçabilitat
- Pla homologació proveïdors
- Pla al·lèrgens
- Pla manteniment
- Food defense
- PNCH